Met ons andere bedrijf SoccerID organiseerden we jarenlang tijdens Pinksteren de Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion. Copa Amsterdam was het allerbeste Onder 19 jeugdtoernooi ter wereld met deelnemers als: Real Madrid, Chelsea, Barcelona, Juventus, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Olympique Marseille, Fenerbahçe, Galatasaray, Olympiacos, Sporting Lissabon, Ajax, PSV, AZ en nog vele anderen uit bijvoorbeeld Brazilië (Fluminense, Cruzeiro, Botafogo en Atletico Mineiro), Mexico (Chivas Guadalajara) en Zuid-Afrika (Ajax Cape Town). Overal trainden ze weer anders en iedere club had zo z’n eigen ideeën over het opleiden van jeugdspelers. Uit al die talloze gesprekken met al die verschillende jeugdtrainers hebben wij in onze ogen het beste gedestilleerd en dat vormt de basis van onze filosofie.

Daarnaast liep oprichter van SoccerID en BalAcademy, Arnoud Lips, als hockey-commentator jarenlang mee in de hockeywereld. Hij deed het live commentaar voor Sport 1 bij wedstrijden uit de hoofdklasse en voor Eurosport deed hij de internationale toernooien van de nationale teams. In die hoedanigheid sprak hij vele, vele trainers over het fenomeen van opleiden. Net als bij het voetbal legde ook in het hockey iedere club zo zijn eigen accenten. Het waren geanimeerde gesprekken want over het opleiden van jeugdspelers heeft iedereen wel een mening.

Met al deze opgedane kennis zijn we vervolgens gaan slijpen aan een trainingsconcept waarbij we in sommige gevallen het beste van beide werelden combineerden. Net zo lang tot we het gevoel hadden dat we echt iets heel moois in handen hadden. Een methode waarvan wij denken dat je kinderen niet met stappen maar met sprongen tegelijk vooruit kunt laten gaan.